لوگو kmt موبایل

ایمپلنت دندان و توصیه های پس از جراحی (بخش دوم)

انتشار این مطلب

جراحی دندان

مراقبت های بعد از جراحی ایمپلنت دندان

جراحی ایمپلنت معمولا اولین مرحله از درمان ایمپلنت است که در آن بیمار جراحی می شود تا ایمپلنت در استخوان فک قرار بگیرد.

به طور کلی بعد از همه درمانهای دندانپزشکیکمی ناراحتی بدلیل باز نگه داشتن دهان به مدت طولانی و نیز خشکی مخاط دهان ممکن است رخ بدهد که این علائم موقتی هستند و عموما بدون نیاز به دارو و یا حداکثر با مسکن های معمول بهبود میابند.

و اما اگر شما به تازگی جراحی ایمپلنت انجام داده اید به ادامه مطلب توجه فرمایید:

گاهی بعد از پایان جراحی برای توقف خونریزی از گاز استریل استفاده میشود، اگر برای شما گاز استریل در موضع جراحی قرار داده شده انرا حداقل نیم ساعت در موضع با فشار ملایم نگه دارید تا خونریزی متوقف شود، توجه کنید که بعد از نیم ساعت اگر همچنان خونریزی شدید وجود دارد باید از گاز دیگری در موضع استفاده کنیم و این گاز جدید هم باید به مدت نیم ساعت در محل باقی بماند، از تعویض پی در پی گاز استریل جدا خودداری کنید، چون خطر افزایش خونریزی را بهمراه دارد.

بعد از جراحی در کلینیک ایمپلنت از موارد زیر برای حداقل ٢۴ ساعت پرهیز کنید

  1. استعمال دخانیات
  2. نوشیدنی با نی
  3. نوشیدن الکل
  4. نوشیدنیهای گاز دار
  5. نوشیدن مایعات داغ
  6. تخلیه شدید محتویات دهان یا بینی (تف کردن شدید و …)
  7. در روز جراحی ازسوپ ولرم، ابمیوه طبیعی(بدون نی) و بستنی تغذیه کنید.
implant-ایمپلنت-دندان.jpg

 

از یک ساعت بعد از جراحی شستشوی ملایم با محلول دهانشویه کلرهگزیدین در محل جراحی باید انجام شود، شستشو روزی ٣-۴ مرتبه و به مدت یکهفته باید انجام شود،توجه کنید خصوصا در ۴٨ ساعت اول شستشو بسیار ملایم باید انجام شود.در صورت عدم دسترسی به محلول فوق الذکر میتوانید از اب نمک رقیق (به میزان ١-٢ قاشق شربت خوری نمک در یک لیوان اب) استفاده کنید. استفاده از محلولهای دهانشویه تجاری که برای استفاده روزمره هستند توصیه نمیشود.

در طول یکهفته اول بعد از جراحی علاوه بر شستشو با دهانشویه بهتر است در محل بخیه ها از ژلهای ضد عفونی کننده( مانند ژل periokin و …) که از داروخانه ها قابل تهیه است استفاده کنید، ژل مذکور را روی محل انجام جراحی و بخیه ها به مقدار مناسب قرار دهید و روزی ٢-٣ بار بعد از شستشو با دهانشویه تجدید کنید. مسواک زدن در روز جراحی و روزهای بعد با احتیاط و ملاحظه نواحی نزدیک به موضع جراحی باید حتما انجام شود.

مصرف دارو و مسکن پس از جراحی ایمپلنت

بطور معمول بعد از جراحی های دهان بیماران درد متوسطی را تا چند روز تجربه میکنند، که اکثرا با مسکن های ضد التهاب نظیر ایبوبرفن تا حدود زیادی تسکین میابد، در بیمارانی مشکلات زمینه ای نظیر بیماریهای قلبی و عروقی و … دارند مصرف این داروها ممنوع است و باید با پزشک خود برای مصرف داروی جایگزین مشورت کنند.

بعد از جراحی ایمپلنت خصوصا در مواردیکه برای شما پیوند استخوان یا جراحی سینوس لیفت انجام شده باشد تورم خفیف تا متوسطی در موضع قابل انتظار است، توجه داشته باشید که در این موارد جایی برای نگرانی وجود ندارد و پس از چند روز با مصرف داروهای تجویز شده تورم برطرف میشود. در صورتیکه هر گونه نگرانی نسبت به این موضوع دارید ضمن حفظ خونسردی در اولین فرصت با پزشک خود تماس بگیرید.

در ساعات اولیه پس از جراحی تا ٢۴ ساعت سرد نگه داشتن موضع میتواند به کاهش تورم و عوارض جراحی کمک شایانی بکند، پس از کمپرس سرد غافل نشوید.در صورتیکه برای شما دارو تجویز شده لطفا دقیق و طبق دستور استفاده نمایید. در ۴٨ ساعت پس از جراحی از انجام فعالیت بدنی شدید که منجر به بالا رفتن فشار خون میشود پرهیز کنید و حتی الامکان به خود استراحت بدهید. از دستکاری بخیه ها خودداری کرده و در حفاظت از آنها کوشا باشیدو در زمان مقرر شده برای چک آپ و برداشتن بخیه ها و به مطب مراجعه کنید.

7534.jpg

سوالات کلیدی در مورد درمان ایمپلنت دندان :

۱. دوره نقاهت درمان چقدر زمان میبرد

اگر درد شدیدی دارید، میتوانید مسکنهای با دوز بالا مانند پاراستامول یا ایپوبروفن مصرف کنید.
متخصص معالج ممکن است با تجویز آنتی بیوتیک و دهانشویه ضد عفونی کننده برای شما بخواهد تا خطر عفونی شدن آن را کاهش دهد. با وجود این دلایل علمی زیادی برای این مسئله وجود ندارد.
در چند ماه پس از انجام عمل بهتر است که به طور مکرر توسط دندانپزشک معالج خود معاینه شوید تا اطمینان یابید که در طول دوره نقاهت مشکل خاصی وجود نداشته باشد.

مدت زمان لازم برای بهبودی با توجه به شرایط دهان و دندانها و همچنین روش درمان دندانپزشک متفاوت است. در این مدت بهتر است که دستورالعمل های دندانپزشک را مو به مو رعایت کنید.

بعد از تحویل پروتز های نهایی مجموعه ایمپلنت و پروتزها میتواند عملکرد مشابه دندانهای طبیعی شما را داشته باشند و و قادر خواهید بود به طور عادی غذا بخورید.
شما باید حتما حداقل روزی دو بار از نخ دندان استفاده کنید و مسواک بزنید تا از سالم ماندن دندان ها و ایمپلنتها مطمئن شوید و دندانپزشک و متخصص بهداشت خود را به طور منظم ببینید

اگر پروتز های متصل به آن اسیب دید دندانپزشک شما احتمالا می تواند آن را تعمیر کند در غیر اینصورت پروتز تعویض خواهد شد.
اگر ایمپلنت شما اسیب دید ممکن است دندانپزشک بتواند ان را تعمیر کند اگر نتواند ان را تعمیر کند میتواند یک ایمپلنت دیگر جایگزین کند

۲. خطرات و عوارض ایمپلنت دندان

قرار دادن و جراحی مربوط به آن مانند هر فرآیند دیگری خطرات خاص خود را دارد. پیش از انجام جراحی و کارهای مرتبط به ایمپلنت از دندانپزشک معالج خود بخواهید که خطرات کار را به طور کامل برایتان توضیح دهد.

  • ممکن است پس از انجام عمل دچار عوارض جانبی خفیف و موقتی شوید. این عوارض جانبی می تواند شامل تورم و احساس ناخوشایند در اطراف آن باشد. اگر قادر به تحمل درد نبودید، می توانید از مسکن هایی مانند پاراستامول یا ایبوبروفن استفاده کنید که دارای دوز بالایی هستند.
  • عوارض جانبی مشکلاتی هستند که در طی یا بعد از جراحی اتفاق می افتند. بیشترین عارضه ای که پس از هر جراحی احتمال وقوع آن می رود، خونریزی زیاد و واکنش به بیحسی یا بیهوشی است. عصبهایی که به صورت عصب دهی میکنند، رشته های عصبی فک پایین را نیز ساپورت می کنند. این رشته های عصبی دندانها، لثه و لب پایین شما را تحت پوشش قرار می دهند.اگر این اعصاب آسیب ببینند ممکن است در این نواحی احساس سوزن سوزن شدن، بیحسی موقت و یا گاهی بیحسی دائمی داشته باشید.
  • احتمال احساس درد شدید در این نواحی نیز وجود دارد. عکس های رادیوگرافی و سی تی اسکن میتواند به متخصص معالج شما کمک کند که جایگاه رشته های عصبی در استخوان فک را دیده و خطرات احتمالی را به حداقل برساند.
  • در صورتی که به درستی با استخوان فک ادغام نشود، ممکن است که ایمپلنت شل شود. این اتفاق معمولا درد ندارد، اما مشکل بزرگ این خواهد بود که ایمپلنت نمی تواند پروتز ها را ساپورت کند. در این صورت باید دوباره عمل انجام شود.
  • متخصص معالج شما توصیه می کند که به طور منظم ایمپلنت خود را چک کنید تا از سلامت آن مطمئن شوید. از عوارض مهم دیگر آن باید به صدمه دیدن رشته های عصبی اشاره کرد.
  • این اتفاق خیلی نادر است اما ممکن است دندانپزشک در مواردی هنگام ایجاد حفره در استخوان به اعصاب آسیب برساند و به این ترتیب بیمار دچار بیحسی شود. در اغلب اوقات این بیحسی پس از چند ماه از بین می رود. مواردی وجود داشته اند که بیحسی به صورت دائم باقی مانده است، اما این موارد بسیار نادرند.

 

WhatsApp Image 2021-01-18 at 16.59.37.jpeg

 

 

۳. مزایای این درمان نسبت به درمان های دیگر

مزایای مهم این درمان عبارتند از :

  •  یکی از مزایای مهم ظاهر بسیار زیبا و طبیعی آنهاست، ایمپلنت ها به دندان های طبیعی بسیار شبیه اند و از آنجا که در استخوان فک محکم می شوند ماندگاری زیادی دارند.
  • تاثیر گذاری مثبت در گفتار بیمار از دیگر مزیت های دیگر آن هستند، دندان های لق با حرکت در دهان ممکن است موجب کاستن از کیفیت صحبت کردن افراد شود، و به شما اجازه می دهد با اعتماد به نفس بیشتر و به بهترین شکل با دیگران ارتباط برقرار کنید.می توانند اعتماد به نفس شما را بسیار بالاتر ببرند و لبخند زیبا تری برای شما بوجود بیاورند.
  •  به این دلیل که یک عضو ثابت هستند ناراحتی پروتز های متحرک را بوجود نمی آورند و جزئی از دهان شما خواهند بود.
  •  پروتز های متحرک میتوانند در هنگام غذا خوردن برای شما ناراحتی هایی ایجاد کنند اما با این درمان به شما اجازه می دهد غذاهای مورد علاقه خودتان را با لذت و بدون درد میل کنید
  • نیازی به استفاده از دندان های دیگر ندارند و حتی از آنها پشتیبانی می کنند، از آنجا که دندان های مجاور برای حمایت به کار گرفته نشده اند، بیشتر دندان های شما دست نخورده باقی می ماند
  • طول عمر آنها بسیار زیاد است و سال ها قابل مصرف خواهند بود. با مراقبت خوب، بسیاری از آنها یک عمر قابل استفاده خواهند بود.
  •  تنها مزیت پروتز های متحرک ، همان قابلیت جا به جایی آنهاست، اما ایمپلنت ها با پایه های محکم، نه نیاز به چسب های آلوده دارند و نه آزار دهنده هستند.

هزینه ایمپلنت دندان

این که هزینه کاشت دندان چقدر است، سوالی است که تنها با ویزیت پزشک پاسخ داده می شود. در نتیجه در ابتدای کار پاسخ به این سوال بسیار پیچیده خواهد بود. دندانپزشک برای پاسخ به این سوال باید نیاز واقعی بیمار را ارزیابی کند و تنها در این صورت قادر به براورد هزینه حقیقی خواهد بود.

اما قیمت بستگی به عوامل بسیاری دارد که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

کیفیت، مقدار و محل استخوان: در صورتی که عرض و ارتفاع استخوان در محلی که قرار می گیرد کافی باشد، نیازی به هزینه اضافی نیست اما در صورتی که استخوان دچار تحلیل شده باشد و یا شکل و اندازه آن کافی نباشد نیاز به پیوند استخوان خواهد بود. این مسئله میتواند هزینه درمان را افزایش دهد.

تعداد دندان های جایگزین شده و نوع پروتز: روکش، بریج ثابت، و پروتز متحرک مبتنی بر ایمپلنت (که اصطلاحا به نام over denture نامیده میشود) از مواردی هستند که میتوانند برای جایگزینی دندانها ساخته شوند. بسته به اینکه کدامیک از این پروتزها ساخته شود، قیمت آن متفاوت خواهد بود. پروتز متحرک از نوع ثابت کم هزینه تر است.

نوعی که مناسب خواهد بود: ایمپلنت های استاندارد بین ۳ تا ۶ میلی متر قطر و ۶ تا ۱۴ میلی متر طول دارند انواعی از مینی ایمپلنت وجود دارند که حدود ٢ میلی متر قطر دارند و گاهی اوقات برای جایگزینی دندان بسیار کوچک یا در ترکیب با یک گروه برای حمایت از پروتز متحرک می توانتد مورداستفاده قرار بگیرند

کاربردهای ایمپلنت برای درمان مشکلات دندان

  •  کاربرد اولیه این درمان جایگزینی دندان طبیعی است
  • تکیه گاه دندان های مصنوعی : در برخی از موارد، کاشت دندان برای کمک به انجام یک فرآیند یا روش دیگر نیز استفاده می شود. به دلیل ثبات و استحکام آنها، از آنها به عنوان تکیه گاه برای دندان های مصنوعی نیز استفاده می شود.
  • جایگزینی همه دندان ها : برای بیمارانی که همه دندان هایشان را به دلیل پوسیدگی یا بیماری لثه از دست داده اند، راه هایی وجود دارد که پروتز راحت و باثباتی را با به کارگیری حداقل تعداد استفاده کنند. از جمله این راه ها می توان به تکنیک “All-On-4” اشاره کرد که توسط کمپانی سازنده آن نوبل بیوکر (Nobel Biocare) نام گذاری شده است. این تکنیک نامش را از این ایده گرفته است که تنها چهار ایمپلنت برای نگهداری همه دندان ها در فک بالا یا فک پایین کافیست.
  • مینی ایمپلنت در ارتودنسی: علاوه بر این، در درمان های ارتودنسی، می توانند به عنوان انکوریج (نقطه اتکا جهت اعمال نیرو به دندانها) موقت عمل کرده تا به جابجایی دندان به جایگاه دلخواه کمک کنند. این مینی ایمپلنت ها که کوچک هستند، برای کمک به جابجایی دندانها به استخوان آرواره متصل می شوند و پس از آنکه درمان به نتیجه رسید، از فک خارج می شوند.

در این شیوه ایمپلنت ها به طور استراتژیک در مناطقی قرار می گیرند که استخوان استحکام کافی داشته باشد. پس از آن پروتز دندان کوچکی به آن پیچ میشود. تکنیک “All-On-4” جایگزین دندان مستحکم (غیر متحرک) را برای فرد به وجود می آورد که در مقایسه با جایگزین های قدیمی (دندان های مصنوعی متحرک)، احساسی همانند دندان طبیعی می دهد. بدون شک، این درمان در دندانپزشکی سبب شده است که گزینه های درمانی بیشتری برای جایگزین کردن یک یا چند دندان از دست رفته وجود داشته باشد که استحکام بیشتری در طول زمان دارند.

implant1018.jpg

تهیه و تنظیم :

نشاط خسروی – میکروبیولوژیست

منبع:

انجمن دندان پزشکان ایران

مطالب بیشتر

حضور گروه KMT در بیست و یکمین کنگره بین المللی انجمن متخصصین دندانپزشکی ترمیمی ایران
رویداد‌ها

حضور گروه KMT در بیست و یکمین کنگره بین المللی انجمن متخصصین دندانپزشکی ترمیمی ایران

15 تا 18 آبان 1403 مرکز همایش های بین المللی برج میلاد، تهران شرکت پلوردندان پارس به عنوان نماینده رسمی گروه KMT با حضور در بیست و یکمین کنگره انجمن متخصصین دندانپزشکی ترمیمی ایران به معرفی خدمات، محصولات و بستر های فروش آنلاین به مخاطبین و بازدیدکنندگان گرامی پرداخت.

نشست تخصصی معرفی محلول ضدعفونی کننده Anolyte و استقرار تکنولوژی Envirolyte برای تولید آن در محل صنایع طیور و دام
رویداد‌ها

نشست تخصصی معرفی محلول ضدعفونی کننده Anolyte و استقرار تکنولوژی Envirolyte برای تولید آن در محل صنایع طیور و دام

02 آبان 1403 استان گلستان، گرگان نشست تخصصی «معرفی محلول ضدعفونی کننده Anolyte و استقرار تکنولوژی Envirolyte  برای تولید آن در محل صنایع طیور و دام»  با حضور جمعی از مدیران ارشد ، متخصصین و کارشناسان فعال صنعت طیور و دام استان گلستان روز چهارشنبه دوم آبان ماه 1403 در